We wtorek 23 marca 2021 r. uczniowie naszej szkoły wzięli udział w V Wojewódzkim Konkursie „Uczniowskie Inspiracje Kulinarne’2021”. Tematyką wiodącą tej edycji konkursu był „Ziemniak w roli głównej”. Ze względu na panującą obecnie pandemię w kraju i na świecie tegoroczny konkurs odbył się w formie on-line a wyniki ogłoszone zostały 29 marca. Przesłane materiały –film i zdjęcia oceniało profesjonalne jury – szefowie kuchni renomowanych restauracji.
Do rywalizacji w konkursie przystąpiło 10 dwuosobowych zespołów z różnych szkół gastronomicznych województwa śląskiego, między innymi z: Będzina, Bytomia, Katowic, Mysłowic, Ornontowic, Tychów, Wisły i Sosnowca
Każdy zespół miał za zadanie przygotować po 1 porcji przystawki oraz dania zasadniczego z wykorzystaniem ziemniaków. Naszą szkołę reprezentowali uczniowie 3 klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Wiktoria Stańczuk i Jakub Sito.
Przygotowane przez uczniów potrawy to:
• Przystawka: „Gofry ziemniaczane z kremem łososiowym”
• Danie zasadnicze „Ziemniaczane kominy z sosem serowym i sosem orzechowym w asyście grillowanej cukinii”
Nasze gofry ziemniaczane otrzymały WYRÓŻNIENIE.
GRATULUJEMY
Tel: (32) 267 – 77 – 58
Email: sekretariat@ckziu-bedzin.pl
adres do e-doręczeń:
AE:PL-11914-62866-CVSGF-18
ul. 11 Listopada 3
Będzin 42 – 500
Czyny od poniedziałku do piątku
w godzinach od 8.00 do 15.00
(sprawy uczniowskie od godziny 9:00)
Dokumenty szkoły
Zestaw podręczników
Do pobrania
Projekty UE
Deklaracja dostępności