INFORMACJE O PROJEKCIE „ZAGŁĘBIOWSKIE KROKI KU PRZYSZŁOŚCI ETAP III-WSPARCIE DLA CKZIU W BĘDZINIE”
Celem głównym projektu jest zwiększenie zdolności do zatrudnienia wśród 90 uczniów technikum i szkoły branżowej uczęszczających do Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Będzinie. Osiągnięcie celu zakłada się poprzez organizację kursów doskonalących dających dodatkowe kwalifikacje zwiększające szanse uczniów na rynku pracy, zajęcia z doradztwa zawodowego, organizacja staży w ramach praktyk zawodowych oraz włączenie pracodawców w proces przygotowania zawodowego uczniów poprzez utworzenie klas patronackich. Nastąpi doposażenie pracowni nauki zawodu: technik żywienia i usług gastronomicznych, technik fotografii i multimediów, technik organizacji turystyki, technik elektryk, technik pojazdów samochodowych.
Grupę docelową stanowią uczniowie klas II i II technikum oraz II i III szkoły branżowej kształcących się w zawodzie mechanik pojazdów samochodowych oraz 8 nauczycieli przedmiotów zawodowych.
Dofinansowanie projektu z UE 955 710,00 PLN
Projekt realizowany od 01.09.2020 do 01.10.2022
Trwa realizacja projektu „Zagłębiowskie kroku ku przyszłości etap III – wsparcie dla CKZiU w Będzinie”.
Realizacja projektu rozpoczęła się 01.09.2020r. , w ramach którego zaplanowane zostały różnego typu działania.
Jednym z zadań to doposażenie pracowni przedmiotowych w CKZiU, pracowni : rejestracji obrazu, turystycznej, elektrycznej, samochodowej oraz gastronomicznej.
Podjęte zadania w tym zakresie , zatem przygotowanie dokumentacji, ogłoszenie przetargu oraz jego rozstrzygnięcia przynoszą już wymierne efekty.
Do placówki została dostarczona już pierwsza część sprzętu , która uzupełni i unowocześni wyposażenie pracowni przedmiotowych.
Pracownia turystyczna:
– 15 tabletów
– monitor interaktywny
Pracownia elektryczna:
– Zestaw komputerowy z monitorem graficznym
– 8 stanowisk komputerowych
Pracownia gastronomiczna:
– Piec konwekcyjno -parowy
– Sous vide np. RCSV-01 Royal Catering
– Pakowarka próżniowa listwowa
– Worki do pakowania próżniowego bezkomorowego moletowane do sous vide
– Podstawa do pieca KP
– Uzdatniacz wody
– Formy GN do pieca KP
– Młynek do mielenia kawy
– Forma do terriny
– Noże różne kuchenne
– Noże do carvingu
– Kawiarka
– Zaparzarka do kawy
– Tygielki do gotowania kawy
– Miski ze stali nierdzewnej różne rozmiary
– Praski do ziemniaków
– Praski do czosnku
– Wałki do ciast
– zestaw do fondue
– formy do pizzy
– form do wypieku ciasta
– patelnie typu wok
– szybkowar
– garnek do gotowania szparagów
– termometr do lodówki
– termometr do żywności
– kokilki do zapiekania
– palnik cukierniczy
– kratki do studzenia ciasta
– wirówka do sałaty
– moździerze
– Miarki do odmierzania surowców 0,5 l i 1l
– Pęsety do wyciągania ości z mięsa ryb
– Nakłuwacze do mięsa
– sztućce: łyżki stołowe, widelce, łyżeczki do herbaty, widelczyki
– noże do masła, ryb
– widelce do mięsa
– półmiski porcelanowe białe różne rozmiary
Tel: (32) 267 – 77 – 58
Email: sekretariat@ckziu-bedzin.pl
adres do e-doręczeń:
AE:PL-11914-62866-CVSGF-18
ul. 11 Listopada 3
Będzin 42 – 500
Czyny od poniedziałku do piątku
w godzinach od 8.00 do 15.00
(sprawy uczniowskie od godziny 9:00)
Dokumenty szkoły
Zestaw podręczników
Do pobrania
Projekty UE
Deklaracja dostępności