Nadzieja na dom

„Geopiknik na Żylecie” – edycja 2024

Jak co roku od wielu lat… CKZiU bierze udział w akcji „Żonkile”

Jakub Wiślak – medalista Mistrzostw Polski w Karate Kyokushin

Norwegia, Indie , Chile w naszym zasięgu , czyli turyści na festiwalu podróżniczym.

Konkurs „Metamorfoza – stylizacja o wielu twarzach”

Kompleks sportowy przy Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Będzinie oficjalnie otwarty

Potyczki językowe

Wernisaż wystawy „Najpiękniejsze zdjęcia polskie”

Półfinał XXV Olimpiady Techniki Samochodowej

XIV Szkolny Dzień Talentu

2 technik informatyk na prelekcji „Doświadczanie Annapurny. Himalaizm w wydaniu sportowym”

Tydzień matematyki

Konsultacje dla rodziców

Zawody powiatowe w piłce siatkowej chłopców pod patronatem Starosty Będzińskiego Sebastiana Szaleńca

AKTUALNOŚCI

VI edycja projektu „KRÓLOWA DYNIA W KUCHNI 2020” zakończony

31.10.2020

30 października 2020 roku w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Będzinie w budynku na ulicy Promyka 26, nastąpiło podsumowanie realizacji VI edycji projektu „Królowa dynia w kuchni 2020”. Do projektu przystąpiła młodzież z II klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych.

Założeniem projektu było:
• rozwijanie i pobudzanie wrażliwości kulinarnej uczniów;
• wdrażanie do produkcji potraw i napojów mało popularnych surowców;
• promowanie samodzielności w pracy i podejmowaniu decyzji.

Uroczystego rozkrojenia dyni dokonała Dyrektor CKZiU w Będzinie Pani Małgorzata Dembińska. Uczniowie w ciągu 180 minut mieli za zadanie przygotować potrawę, podać odpowiednio udekorowane 2 porcje potrawy i posprzątać swoje stanowisko pracy.
Rodzaj potrawy i dobór składników zależał wyłącznie od pomysłowości ucznia. W wyniku zmagań konkursowych jury nagrodziło uczestników dyplomami i nagrodami rzeczowymi w trzech kategoriach:

* Kategoria „Poezja smaku potrawy”
nagroda dla Laury Wochnik za muffinki dyniowe z lukrem i czekoladą.

* Kategoria „Najlepsze wrażenia estetyczne podanej potrawy”
nagroda dla Norberta Łaszczycha za gulasz dyniowy.

* Wyróżnienia „Najlepszy organizator pracy”
dla:

Emilii Wrzos za pracę przy przygotowaniu racuchów z dyni oraz
Patrycji Mystek za pracę przy pieczeniu ciasteczek z dyni.

Inne ciekawe potrawy to:
– Mus dyniowy Marty Nosal
– Szejk z dyni i bananów Pauliny Karcz
– Pankejki dyniowe Patrycji Cichoń;
– Ciasto z dyni Wiktorii Cyplińskiej

Serdeczne podziękowania dla Rady Rodziców CKZiU w Będzinie za sponsorowanie nagród dla uczestników konkursu.

Dziękujemy młodzieży za zaangażowanie i trud jaki włożyli w realizację projektu w trudnym czasie pandemii.

Projekt był realizowany pod przewodnictwem nauczycieli Marii Gocyły i Patrycji Turoń – Rajkowskiej.

Zapraszamy do galerii zdjęć.

Zobacz wszystkie

NASI PARTNERZY

CKZIU BĘDZIN

Tel: (32) 267 – 77 – 58
Email: sekretariat@ckziu-bedzin.pl

adres do e-doręczeń:
AE:PL-11914-62866-CVSGF-18

ul. 11 Listopada 3
Będzin 42 – 500

 

SEKRETARIAT

Czyny od poniedziałku do piątku
w godzinach od 8.00 do 15.00

(sprawy uczniowskie od godziny 9:00)

 

Loading

© CKZIU 2020Wszelkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & Realizacja Strony internetowe Sosnowiec
Skip to content