28 września 2020 roku uczniowie 3 klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wraz z opiekunami byli na wycieczce przedmiotowej w firmie produkującej i sprzedającej lody – Mroźnej Manufakturze z siedzibą w Będzinie. Właściciel Pan Łukasz Nowak zaprosił naszą grupę na warsztaty w trakcie których opowiedział o surowcach i materiałach jakie wykorzystuje do produkcji lodów o różnych smakach. Zobaczyliśmy również maszyny i urządzenia, dzięki którym powstają masy lodowe oraz sorbety. Najważniejszym punktem naszej wycieczki było jednak sporządzenie pod okiem mistrza lodów o smaku waniliowego masła. Uczniowie z zaciekawieniem i zaangażowaniem wykonywali zadanie dobierając główne składniki oraz dodatki do powstającej masy lodowej. Na zakończenie odbyła się degustacja. Było bardzo smacznie.
Tel: (32) 267 – 77 – 58
Email: sekretariat@ckziu-bedzin.pl
adres do e-doręczeń:
AE:PL-11914-62866-CVSGF-18
ul. 11 Listopada 3
Będzin 42 – 500
Czyny od poniedziałku do piątku
w godzinach od 8.00 do 15.00
(sprawy uczniowskie od godziny 9:00)
Dokumenty szkoły
Zestaw podręczników
Do pobrania
Projekty UE
Deklaracja dostępności