Uroczysta akademia z okazji zakończenia nauki klas maturalnych w CKZiU w Będzinie

Kolejna grupa absolwentów „zakorzeniła się” w historii CKZiU…

„Zarządzanie na medal”

Nadzieja na dom

„Geopiknik na Żylecie” – edycja 2024

Jak co roku od wielu lat… CKZiU bierze udział w akcji „Żonkile”

Jakub Wiślak – medalista Mistrzostw Polski w Karate Kyokushin

Norwegia, Indie , Chile w naszym zasięgu , czyli turyści na festiwalu podróżniczym.

Konkurs „Metamorfoza – stylizacja o wielu twarzach”

Kompleks sportowy przy Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Będzinie oficjalnie otwarty

Potyczki językowe

Wernisaż wystawy „Najpiękniejsze zdjęcia polskie”

Półfinał XXV Olimpiady Techniki Samochodowej

XIV Szkolny Dzień Talentu

2 technik informatyk na prelekcji „Doświadczanie Annapurny. Himalaizm w wydaniu sportowym”

AKTUALNOŚCI

Podsumowanie realizacji projektu „Królowa dynia w kuchni 2023″

09.11.2023

06.11.2023 roku w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nastąpiło podsumowanie realizacji projektu „Królowa dynia w kuchni 2023″. Do projektu przystąpiła młodzież z II klasy Technikum Żywienia I Usług Gastronomicznych.

Założeniem projektu było :
rozwijanie i pobudzanie wrażliwości kulinarnej uczniów; wdrażanie do produkcji potraw i napojów surowców mało popularnych; promowanie samodzielności w pracy i podejmowaniu decyzji; rozwijanie umiejętności pracy w grupie.

Uroczystego rozkrojenia dyni dokonała Wicedyrektor CKZiU w Będzinie Pani Marzena Brudzińska. Uczniowie w ciągu 120 minut mieli za zadanie przygotować potrawę, podać odpowiednio udekorowane 3 porcje potrawy i posprzątać swoje stanowisko pracy. Rodzaj potrawy i dobór składników zależał wyłącznie od pomysłowości uczniów.

W wyniku zmagań konkursowych jury nagrodziło uczestników dyplomami i nagrodami rzeczowymi w trzech kategoriach:
Kategoria I „Poezja smaku potrawy” nagroda dla Zuzanny Miś, Wiktorii Jury, Amelii Kubik za „Deser z dyni „.
Kategoria II „Najlepsze wrażenia estetyczne podanej potrawy” dyplom dla Patrycji Nalepy, Martyny Świątek, Wiktorii Bielawskiej za „Babeczki dyniowe”.
Kategoria III „Wrażenia smakowe i estetyczne potrawy” dyplom dla Anastasia Parasaieva, Tymoteusza Solarskiego za „Gulasz z dyni w dyni:.
Inne ciekawe potrawy to: kopytka z dyni, tarta z dyni, zapiekanka z dyni, zupa krem z dyni.

Projekt był realizowany pod przewodnictwem nauczycieli @Marii Gocyły i @Patrycji Turoń – Rajkowskiej, Katarzyny Grzanki.

Zobacz wszystkie

NASI PARTNERZY

CKZIU BĘDZIN

Tel: (32) 267 – 77 – 58
Email: sekretariat@ckziu-bedzin.pl

adres do e-doręczeń:
AE:PL-11914-62866-CVSGF-18

ul. 11 Listopada 3
Będzin 42 – 500

 

SEKRETARIAT

Czyny od poniedziałku do piątku
w godzinach od 8.00 do 15.00

(sprawy uczniowskie od godziny 9:00)

 

Loading

© CKZIU 2020Wszelkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & Realizacja Strony internetowe Sosnowiec
Skip to content