Olimpiada ZUSowa: Warto wiedzieć o ubezpieczeniach społecznych- etap szkolny

Turniej piłki koszykowej chłopców o Puchar Starosty Powiatu Będzińskiego Sebastiana Szaleńca

CKZiU – Pomagamy !!!

Zajęcia z radcą prawnym

Szkolne Mistrzostwa Województwa Śląskiego w Szachach Drużynowych.

30 Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA 2023

11 Listopada – Narodowe Święto Niepodległości

„Rysiek Riedel we wspomnieniach” czyli spotkanie w Teatrze Dzieci Zagłębia

Podsumowanie realizacji projektu „Królowa dynia w kuchni 2023″

Ogólnopolska Olimpiada Logistyczna

Cosplay – moc wyobraźni oraz chęci – w CKZiU

Informatycy & test ITFitness

Ustroń i Wisła – no problem!

 Sesja naukowa w Muzeum Śląskim

Starosta Będziński Sebastian Szaleniec zaprasza na KURS SAMOOBRONY DLA KOBIET !

AKTUALNOŚCI

Podsumowanie realizacji projektu „Królowa dynia w kuchni 2023″

09.11.2023

06.11.2023 roku w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nastąpiło podsumowanie realizacji projektu „Królowa dynia w kuchni 2023″. Do projektu przystąpiła młodzież z II klasy Technikum Żywienia I Usług Gastronomicznych.

Założeniem projektu było :
rozwijanie i pobudzanie wrażliwości kulinarnej uczniów; wdrażanie do produkcji potraw i napojów surowców mało popularnych; promowanie samodzielności w pracy i podejmowaniu decyzji; rozwijanie umiejętności pracy w grupie.

Uroczystego rozkrojenia dyni dokonała Wicedyrektor CKZiU w Będzinie Pani Marzena Brudzińska. Uczniowie w ciągu 120 minut mieli za zadanie przygotować potrawę, podać odpowiednio udekorowane 3 porcje potrawy i posprzątać swoje stanowisko pracy. Rodzaj potrawy i dobór składników zależał wyłącznie od pomysłowości uczniów.

W wyniku zmagań konkursowych jury nagrodziło uczestników dyplomami i nagrodami rzeczowymi w trzech kategoriach:
Kategoria I „Poezja smaku potrawy” nagroda dla Zuzanny Miś, Wiktorii Jury, Amelii Kubik za „Deser z dyni „.
Kategoria II „Najlepsze wrażenia estetyczne podanej potrawy” dyplom dla Patrycji Nalepy, Martyny Świątek, Wiktorii Bielawskiej za „Babeczki dyniowe”.
Kategoria III „Wrażenia smakowe i estetyczne potrawy” dyplom dla Anastasia Parasaieva, Tymoteusza Solarskiego za „Gulasz z dyni w dyni:.
Inne ciekawe potrawy to: kopytka z dyni, tarta z dyni, zapiekanka z dyni, zupa krem z dyni.

Projekt był realizowany pod przewodnictwem nauczycieli @Marii Gocyły i @Patrycji Turoń – Rajkowskiej, Katarzyny Grzanki.

Zobacz wszystkie

NASI PARTNERZY

CKZIU BĘDZIN

Tel: (32) 267 – 77 – 58
Email: sekretariat@ckziu-bedzin.pl

ul. 11 Listopada 3
Będzin 42 – 500

 

SEKRETARIAT

Czyny od poniedziałku do piątku
w godzinach od 8.00 do 15.00

(sprawy uczniowskie od godziny 9:00)

 

© CKZIU 2020Wszelkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & Realizacja Strony internetowe Sosnowiec
Skip to content