Uroczysta akademia z okazji zakończenia nauki klas maturalnych w CKZiU w Będzinie

Kolejna grupa absolwentów „zakorzeniła się” w historii CKZiU…

„Zarządzanie na medal”

Nadzieja na dom

„Geopiknik na Żylecie” – edycja 2024

Jak co roku od wielu lat… CKZiU bierze udział w akcji „Żonkile”

Jakub Wiślak – medalista Mistrzostw Polski w Karate Kyokushin

Norwegia, Indie , Chile w naszym zasięgu , czyli turyści na festiwalu podróżniczym.

Konkurs „Metamorfoza – stylizacja o wielu twarzach”

Kompleks sportowy przy Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Będzinie oficjalnie otwarty

Potyczki językowe

Wernisaż wystawy „Najpiękniejsze zdjęcia polskie”

Półfinał XXV Olimpiady Techniki Samochodowej

XIV Szkolny Dzień Talentu

2 technik informatyk na prelekcji „Doświadczanie Annapurny. Himalaizm w wydaniu sportowym”

AKTUALNOŚCI

Projekt „Królowa Dynia w Kuchni 2022”

04.11.2022

Projekt
„KRÓLOWA DYNIA W KUCHNI 2022” zakończony.

3 listopada 2022 roku w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nastąpiło podsumowanie realizacji projektu „Królowa dynia w kuchni 2022”. Do projektu przystąpiła młodzież z III klasy Szkoły Branżowej w zawodzie kucharz.

 

 

Założeniem projektu było :
• rozwijanie i pobudzanie wrażliwości kulinarnej uczniów;
• wdrażanie do produkcji potraw i napojów surowców mało popularnych;
• promowanie samodzielności w pracy i podejmowaniu decyzji.

Uroczystego rozkrojenia dyni dokonała Dyrektor CKZiU w Będzinie Pani Małgorzata Dembińska. Uczniowie w ciągu 120 minut mieli za zadanie przygotować potrawę, podać odpowiednio udekorowane 2 porcje potrawy i posprzątać swoje stanowisko pracy.
Rodzaj potrawy i dobór składników zależał wyłącznie od pomysłowości ucznia.

W wyniku zmagań konkursowych jury nagrodziło uczestników dyplomami i nagrodami rzeczowymi w trzech kategoriach:

* Kategoria I „Poezja smaku potrawy”
nagroda dla Wiktorii Szella za „ Spaghetti z sosem dyniowym”
* Kategoria II„Najlepsze wrażenia estetyczne podanej potrawy”
nagroda dla Patrycji Cichoń za „Deser dyniowy z nutką pomarańczy i mascarpone”
* Kategoria III „Najlepszy organizator pracy”
nagrody dla Zuzanny Mańki za „ Zupę krem z dyni „ i Tymoteusza Załęskiego
za „Kisiel dyniowy”

Inne ciekawe potrawy to: babeczki dyniowe z cytrynowym lukrem, risotto dyniowe z kurczakiem, sałatka dyniowa z awokado, zapiekanka dyniowa na beszamelu, budyń dyniowo- czekoladowy.

Projekt był realizowany pod przewodnictwem nauczycieli Marii Gocyły i Patrycji Turoń – Rajkowskiej.

Zapraszamy do galerii zdjęć.

 

zdjęcie                         zdjęcie

zdjęciezdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie zdjęcie

Zobacz wszystkie

NASI PARTNERZY

CKZIU BĘDZIN

Tel: (32) 267 – 77 – 58
Email: sekretariat@ckziu-bedzin.pl

adres do e-doręczeń:
AE:PL-11914-62866-CVSGF-18

ul. 11 Listopada 3
Będzin 42 – 500

 

SEKRETARIAT

Czyny od poniedziałku do piątku
w godzinach od 8.00 do 15.00

(sprawy uczniowskie od godziny 9:00)

 

Loading

© CKZIU 2020Wszelkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & Realizacja Strony internetowe Sosnowiec
Skip to content